De ContinuFlex CAO is ontstaan doordat de NVUB flexwerkers (uitzend-, detacherings- en payrollkrachten) meer zekerheid willen bieden dan werknemers met een vast contract. Echter zonder dat dit ten koste gaat van een gezond verdienmodel voor werkgevers.
De twee speerpunten van de ContinuFlex-cao zijn de transferpool - een platform waar aangesloten ondernemers gemakkelijk elkaars werknemers over kunnen nemen - en een opleidingsmodel waarbij werknemers bijna twee keer zoveel te besteden hebben als in andere cao's. Daarnaast biedt de ContinuFlex cao flexwerkers al na zes maanden een vast contract.
Status Continuflex-CAO april 2014:
De Continuflex, voorheen NVUB, heeft in februari 2014 geen dispensatie van de algemeen verbindend verklaarde CAO Uitzendkrachten (ABU) ontvangen. De gevolgen van het afwijzen van de dispensatie is dat bedrijven die nu met de NVUB-cao, geconfronteerd worden met de Continuflex-cao die voor werknemers na 78 weken in dienst zijn geweest een vast contract, toewijst. Omdat de cao geen dispensatie heeft gekregen is de cao op de belangrijkste onderdelen niet hanteerbaar en zullen zij gedwongen zijn om hun huidige werknemers te moeten ontslaan. Als gevolg van geen dispensatie zal ook de Transferpool, het instrument die werknemers van werk naar werk begeleid, niet operationeel worden. Mochten er zich de komende tijd ontwikkelingen voordoen rond de Continuflex-CAO, dan zullen wij u hierover nader berichten op www.watispayroll.nl.
Waarom bij ons een offerte aanvragen?
Testimonials
Benieuwd naar ervaringen van anderen met onze adviseurs?