Heeft u nog geen Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E/RIE) voor uw bedrijf, dan zullen de meeste payrollbedrijven, ondanks dat dit uw verplichting is, u helpen met het opstellen van een RIE voor binnen uw bedrijf. Dit doet het payrollbedrijf natuurlijk ook met als achterliggend doel om mogelijk verzuim en/of bedrijfsongevallen onder uw payrollmedewerkers binnen uw bedrijf tegen te gaan.
Het opstellen van een RIE kunt u dus zelf doen of samen met het payrollbedrijf. Binnen uw bedrijf is dit de taak van uw preventiemedewerker. Een preventiemedewerker is iemand, die zich in een bedrijf met de veiligheid en gezondheid op de werkvloer bezighoudt. In grotere bedrijven (meer dan 25 medewerkers) moet hier zelfs iemand voor zijn aangewezen. Heeft u maximaal 25 medewerkers dan kunt u zelf de preventietaken uitvoeren.
De eerste stap van het uitvoeren van een RIE is het maken van een lijst met de risico’s binnen uw bedrijf. Dit wordt de inventarisatie genoemd. Wanneer de preventiemedewerker alleen of samen met het payrollbedrijf de volgende categorieën langs heeft gelopen, ontstaat een volledige beschrijving van alle mogelijke risico’s die bij u op de werkvloer kunnen voorkomen.
Vervolgens vergelijkt de preventiemedewerker alle risico’s met elkaar en zet ze op volgorde van belangrijk naar minder belangrijk. Dit kan namelijk helpen bij het maken van een Plan van Aanpak. Hiervoor kan de preventiemedewerker ook een vragenlijst onder al uw medewerkers verspreiden, om zo te evalueren hoe zij deze risico’s ervaren.
In een Plan van Aanpak geeft de preventiemedewerker aan welke maatregelen er genomen gaan worden om de ontdekte risico’s op te lossen. Hij of zij gaat alle risico’s langs en geeft aan hoe deze risico's aangepakt gaan worden. Welke maatregelen er getroffen gaan worden, wat daar voor nodig is en wie daarvoor verantwoordelijk is. Ook geeft de preventiemedewerker duidelijk aan binnen welke termijn de maatregelen zullen zijn uitgevoerd.
In veel gevallen is het van belang om de RIE, zelf of via het payrollbedrijf, door een gecertificeerde arbodienst/kerndeskundige te laten toetsen. Dit gebeurt door middel van een bedrijfsbezoek. Er zijn uitzonderingen op deze toetsing. Hier kunt u lezen of u uw RIE moet laten toetsen.
Heeft u genoeg gelezen over alles omtrent een RIE en payroll, dan kunt u altijd een geheel vrijblijvend gratis adviesgesprek, payroll flexpool inventarisatie, payrollofferte of payrollberekening bij ons aanvragen!
Voor meer uitleg of informatie over payroll of payrolling en antwoord op de meer dan 400 payroll vragen, willen wij u graag doorverwijzen naar 1 van de volgende pagina's: payroll vragen, payroll voordelen, payroll nadelen, payrollcontract, payrollwerknemer, payrollbedrijven, payroll betekenis, payrollbureau, payroller, payrollconstructie, verschil uitzendkracht en payroll, uitzendbureau payroll en goedkoopste payroll
Waarom bij ons een offerte aanvragen?
Testimonials
Benieuwd naar ervaringen van anderen met onze adviseurs?