Stelt u zich eens voor: u hoeft niet meer ingeschreven te staan bij de Kamer van Koophandel, u bent automatisch verzekerd voor de Ziektewet, de Werkloosheidswet en de WIA én u ontvangt gegarandeerd uw fee.
Daarnaast blijft u uiteraard volledig vrij om te besluiten zelf een contract aan te gaan met een opdrachtgever of uw administratie anders in te richten. Ook blijft u bij zzp of freelance payrolling gewoon uw eigen tarieven hanteren/bepalen. Met andere woorden: met zzp of freelance payrolling heeft u wel de lusten maar niet de lasten.
Als zzp-er of freelancer in Nederland werken, brengt een aantal nadelen met zich mee, te weten ziekte, onzekerheid en opdrachtgevers die niet of (te) laat betalen. Vandaar dat de volgende redenen, om voor hun administratie gebruik te maken van onze payrolling dienstverlening, door onze klanten in een klanttevredenheidsonderzoek in 2018 zijn aangeven:
Kortom met zzp en freelance payrolling kunt u zich weer focussen op acquisitie en heeft u de vrijheid van een zelfstandig ondernemerschap in combinatie met de zekerheid van het in loondienst zijn.
Naast de bovengenoemde redenen kwamen ook de volgende voordelen uit het onderzoek, op de vraag: Welke voordelen zijn er voor u om gebruik te maken van payrolling?, naar voren.
U heeft geen eigen onderneming, als u kiest voor zzp en freelance payrolling bij een payrollbedrijf. U bent immers formeel in dienst van het payrollbedrijf. Dat betekent dat u door de Belastingdienst als werknemer wordt gezien en niet als zelfstandige ondernemer. U voldoet daarmee niet aan de voorwaarden die de Belastingdienst stelt aan bepaalde aftrekposten, waaronder de zelfstandigenaftrek en investeringsaftrek.
Payrolling kan voor wat betreft de fiscale ondernemersvoordelen, dus fiscaal nadelig voor u als zzp-er zijn. Hieronder treft u de meest genoemde nadelen van payrolling voor zzp-ers en/of freelancers aan:
Bij zzp of freelance payrolling berekent het payrollbedrijf voor haar dienstverlening een vergoeding, vaak een percentage over het totale factuurbedrag (3-5%). Dit betekent dat het payrollbedrijf een percentage zal inhouden op het bedrag dat zij namens u als ‘freelancer’ of ‘zzp-er’ aan uw opdrachtgever zal facturen. Let u echter op, dat sommige payrollbedrijven u ook nog een minimummarge per factuur of opstartkosten kunnen doorberekenen!
Heeft u na het lezen van bovenstaande informatie nog verdere vragen? Vraagt u dan snel bij ons een geheel vrijblijvend en gratis adviesgesprek, payroll flexpool inventarisatie, payrollofferte of payrollberekening aan! Graag informeren wij u verder over alle mogelijkheden van payrolling (ook in relatie tot DBA) voor uw als zzp-er of freelancer en de daarbij behorende payrolltarieven.
Voor meer uitleg of informatie over payroll en payrolling in het algemeen en antwoord op de meer dan 400 payroll vragen, willen wij u graag doorverwijzen naar 1 van de volgende pagina's: payroll vragen, payrolltarieven, payroll kosten, payroll voordelen, payroll nadelen, payrollcontract, payrollwerknemer, payrollbedrijven, payroll betekenis, payrollbureau, payroller, payrollconstructie, verschil uitzendkracht en payroll, uitzendbureau payroll, goedkoopste payroll, payroll zzp en freelance payroll.
Waarom bij ons een offerte aanvragen?
Testimonials
Benieuwd naar ervaringen van anderen met onze adviseurs?