Naast proeftijden in payrollcontracten zal een payrollbedrijf u waar mogelijk ook adviseren over/helpen opstellen van een huishoudelijk reglement en/of reglementen voor gebruik van een zakelijke auto, mobiele telefoon en internet tijdens werktijden. Dit schept namelijk voor het payrollbedrijf duidelijkheid en voorkomt discussies of mogelijke arbeidsconflicten, als volgens u reglementen worden overtreden of misbruik van zaken/spullen wordt gemaakt.
Naast reglementen, gebruikelijke artikelen, proeftijden en bepalingen, die in een payrollcontract, c.q. arbeidsovereenkomst, staan vermeld, kunt u ook de volgende bedingen in de payrollcontracten van uw payrollmedewerkers laten opnemen.
Bij een relatiebeding geeft u aan dat uw payrollwerknemer binnen een bepaalde periode, na het einde van zijn/haar payrollcontract, geen klanten van u mag benaderen.
*Let op: Vanaf 1 januari 2015 is het niet langer door werkgevers toegestaan om een relatie -of concurrentiebeding op te nemen in een bepaalde tijdspayrollcontract. In een payrollcontract voor onbepaalde tijd is dit nog wel steeds mogelijk.
Het personeelsbeding houdt in dat uw payrollwerknemer binnen een bepaalde periode, na het einde van zijn/haar payrollcontract, geen van uw werknemers direct of indirect mag benaderen, om ergens anders te komen werken.
Een concurrentiebeding verbiedt uw payrollwerknemer om zowel tijdens als na zijn/haar payrollcontract, binnen een bepaalde termijn, bij een soort gelijk bedrijf in een soort gelijke functie te gaan werken. In het concurrentiebeding wordt vaak de functieomschrijving van uw payrollwerknemer en het aantal kilometers waarbinnen dit beding geldt vermeld.
Het geheimhoudingsbeding behelst dat uw payrollwerknemer, zowel tijdens als na het einde van zijn/haar payrollcontract, geheimhoudingplicht heeft over alles wat hij/zij weet over uw bedrijf, bedrijfsprocedures en producten/diensten.
Bij een boetebeding wordt uw payrollwerknemer duidelijk gemaakt om de verplichtingen vanuit zijn/haar payrollcontract na te leven. Indien dit niet gebeurt, kan dit voor uw payrollwerknemer hoge geldboetes betekenen.
In de meeste fase A (ABU) en fase 1 en 2 (NBBU) payrollcontracten staat het uitzendbeding. Dit is de essentie van de flexibiliteit van een payrollwerknemer. Het betekent dat u en uw payrollwerknemer relatief snel de samenwerking binnen 78 gewerkte weken kunnen beƫindigen.
Het beding treedt meestal ook in werking bij ziekte van de werknemer. Het gevolg is dat de werknemer zijn ziekengeld van het UWV ontvangt, omdat er (tijdelijk, gedurende de ziekte) geen dienstverband meer is.
Bij payroll zal het payrollbedrijf erop toe zien, dat het uitzendbeding in de payrollcontracten wordt opgenomen, zodat u als ondernemer/werkgever optimale flexibiliteit behoudt.
Wij kunnen er ook voorzorgen, dat alle proeftijden, bovenstaande reglementen en bedingen in de payrollcontracten van uw payrollwerknemers goed worden geregeld. Hierdoor komt u als inlener (functioneel werkgever) van uw payrollwerknemers bij een conflict, achteraf niet voor verrassingen te staan.
Voor meer uitleg of informatie over payroll of payrolling en antwoord op de meer dan 400 payroll vragen, willen wij u graag doorverwijzen naar o.a. 1 van de volgende pagina's: payroll vragen, payrolltarieven, payroll kosten, payroll nadelen, payrollcontract, payrollwerknemer, payrollbedrijven, payroll betekenis, payrollbureau, payroller, payrollconstructie, verschil uitzendkracht en payroll, uitzendbureau payroll, goedkoopste payroll, payroll zzp en freelance payroll.
Heeft u echter genoeg gelezen over bedingen, reglementen en proeftijden in payrollcontracten bij payroll, dan kunt u altijd een geheel vrijblijvend en gratis adviesgesprek, payroll flexpool inventarisatie, payrollofferte of payrollberekening bij ons aanvragen!
Waarom bij ons een offerte aanvragen?
Testimonials
Benieuwd naar ervaringen van anderen met onze adviseurs?